Cum scapi de celulită

Se spune că odată apărută, celulita este dificil de eliminat. Există multe promisiuni, dar nu s-a descoperit încă o reţetă unică, universal valabilă, care să îndepărteze complet celulita.

Cauzele apariţiei celulitei sunt multiple. Sunt anumiţi factori hormonali, care cresc riscul de apariţie a celulitei. Există, se pare, o anumită predispoziţie genetică. Dar cel mai important este, probabil, stilul nostru de viaţă.  Acest factor esenţial pe care noi îl putem controla!

Este important să menținem pe întreg parcursul vieții o greutate constantă, adecvată înălțimii nostre. Fluctuațiile rapide de greutate reprezintă un risc pentru sănătate și pot avea urmări asupra pielii. Rețineți: și în cazul celulitei, prevenirea este mai ușoară decât tratarea!

Odihna suficientă, renuțarea la fumat, o hidratare corectă  și o dietă echilibrată: fără junk food, exces de “sare, zahar sau grăsimi”, reprezintă temelia unui corp sănătos și frumos.

Este foarte important să consumaţi suficiente lichide pe parcursul întregii zile pentru a avea o piele frumoasă. De aceea, purtaţi în gentuţă sau rucsăcel o sticlă stylish cu apă. Subliniez,… apă, nu sucuri acidulate sau cu un conținut ridicat de zahăr. 🙂

Vă recomand să mergeţi pe jos cât de frecvent puteţi. În loc să călătoriți primele 2-3 staţii cu autobuzul, plecaţi cu câteva minute mai devreme de acasă şi parcurgeţi pe jos această distanţă. Vă veţi simţi mult mai bine când veți ajunge la şcoală sau la serviciu şi …. veţi avea un corp mai sănătos, deci mai frumos. Mersul pe jos vă ajută să vă relaxaţi trupul şi mintea!

De asemenea, încercaţi să urcaţi scările, în loc să mergeţi cu liftul! Este atât de simplu să vă menţineţi în formă, fără a fi necesare exerciții extenuante la sală sau echipamente voluminoase acasă.

Exerciţiile regulate ajută pielea să își recapete și să își mențină fermitatea, antrenează musculatura zonei, vă oferă un tonus grozav și un somn odihnitor. Cum spune și proverbul, Mens sana in corpore sano.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *