Exerciţii pentru celulită

Celulita este o problemă des intalnită, statisticile suţin că 8 din 10 femei se confruntă cu această problemă. Ea poate fi uşor ţinută sub control printr-un stil de viaţă sănătos, ce include şi exercitii fizice regulate.

Atenţie! Nu orice tip de exerciţii sunt adecvate combaterii celulitei. Exerciţiile prea intense sau cele care duc la o scadere rapida de greutate, s-ar putea sa accentueze celulita.

Combaterea celulitei nu se face local, ci prin ridicarea tonusului muscular la nivelul intregului corp. Pentru cele mai bune rezultate in combaterea celulitei sunt necesare exercitii usoare, dar care antreneaza mai multe grupe de muschi, multidimensionale. Acest gen de exercitii pot fi efectuate oriunde v-ati afla, acasa, in parc sau, intr-o pauza, la birou. 🙂

În acest clip vreau să vă arăt câteva exerciţii ce ajută la prevenirea şi îndepărtarea aspectului de coajă de portocală, inestetica celulită.

Aplecările încrucişate

Mulţi recunosc acest exerciţiu recomandat pentru încălzire. Aplecările încrucişate întind aproape toţi muchii corpului. Antrenează în primul rând musculatura braţelor, a spatelui şi a picioarelor. Stimulează circulaţia sângelui. Numele acestui exerciţiu variază, dar beneficiile acestuia sunt incontestabile.

Aplecările laterale

Acest exerciţiu antrenează muchii abdominali şi pe cei ai spatelui. Aplecările laterale sunt indicate pentru un abdomen frumos şi sunt ideale pentru cei care petrec mult timp stând pe scaun, la birou, deoarece antrenează musculatura spatelui.

Fandările

tonifică muşchii fesieri şi stimulează metabolismul. Este un exerciţiu foarte simplu de realizat ce lucrează musculatura picioarelor şi a posteriorului

Genuflexiunile

Puţine exerciţii lucrează atât de mulţi muşchi precum genuflexiunile. Acest exerciţiu ajută la tonifierea şi întărirea posteriorului, abdomenului şi a picioarelor. De asemenea, ajută la arderea grăsimilor şi creşte masa musculară din corp.

Piciorul ridicat în faţă

Un exerciţiu excelent pentru a antrena muşchii abdominali. Este şi un exerciţiu de echilibru. 😉 După doar câteva ridicări, veţi simţi efectele puternice ale acestui exerciţiu.

Ridicările pe treaptă

Când urcaţi scările spre casă, dacă nu sunt vecini pe scară, petreceţi câteva minute ridicând tălpile picioarele pe marginea unei trepte. Încercaţi acest exerciţiu de la o distanţă mică de sol pentru a nu va dezechilibra. 😉 Aceste exerciţii, deşi sunt foarte uşor de realizat, antrenează foarte bine musculatura picioarelor şi a posteriorului.

 

4 comentarii la „Exerciţii pentru celulită

 • aprilie 22, 2015 la 10:34 PM
  Permalink

  Am vazut videoclipul si sincer am si facut exercitiile si m-am simtit foarte bine , de acum incolo le voi face in fiecare zi 🙂

  Răspunde
  • aprilie 23, 2015 la 6:02 AM
   Permalink

   Exercitiile le-am facut seara si a doua zi cand m-am trezit m- am simtit excelent nu ma mai simteam adormita ca in celelalte dimineti , eu muncesc si dimuneata mi-e urat sa ma trezesc dar dupa ce am facut exercitiile nu am mai avut senzatia de lene in ceea ce priveste trezitul de dimineata si m-am simtit si bine . Multumesc 🙂

   Răspunde
  • aprilie 23, 2015 la 6:11 AM
   Permalink

   Mă bucur! Şi eu mă simt foarte bine după ce fac mişcare!

   Răspunde
  • aprilie 23, 2015 la 6:16 AM
   Permalink

   Lăcrămioara, mă bucur că au avut un efect benefic! Şi eu mă simt foarte bine după ce fac exerciţiile, astfel este o activitate plăcută, ce are efecte dorite în timp! Dimineaţa, uneori, mă trezesc destul de greu, te înţeleg perfect. După ce ies de la dus, dacă fac puţină mişcare, am energie toata ziua. 😉 Te pup! O zi faină!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *