Masaj anticelulitic acasă

O metodă placută de a lupta cu celulita este prin intermediul masajului. Executat corect, acesta vă poate ajuta în combaterea celulitei. Prin „corect” subliniez că pielea nu trebuie sa fie înroşită sau chiar învineţită după un masaj anticelulitic, asemenea „efecte secundare” reflectă o iritare a ţesutului care poate ascunde celulita pentru 2-3 săptămâni, dar poate avea efecte negative, de agravare a acesteia, pe termen lung. Un masaj anticelulitic corect trebuie sa fie făcut cu delicateţe pentru a stimula circulaţia sângelui şi regenerarea celulară la nivelul pielii.

Vreau să vă arăt cum puteţi prepara singure un scrub anticelulitc pentru masaj acasă.

Cafeina este un ingredient important al cremelor anticelulitice, deoarece contine antioxidanti şi reface elasticitatea pielii. Aplicată cu regularitate, în timp, poate reduce aspectul de coajă de portocală. Combinăm cafeaua măcinată, având proprietăţi antioxidante, cu efectul hidratant şi de catifelare al uleiului de măsline şi cu un dram de sare de mare pentru a amplifica efectul de exfoliere.

Aplicarea prin masaj a acestui scrub, va stimula circulaţia sanguină, astfel pielea va deveni mai fermă şi mai catifelată. În plus, este foarte uşor de realizat pentru că, aproape în orice casă, există un plic de cafea.

Aveţi nevoie de:

  • 3 linguriţe de cafea
  • 1 linguriţă de sare
  • 3 lingurite ulei

Amestecaţi bine cafeaua măcinată cu linguriţa de sare de mare. Adăugaţi 2 linguriţe de ulei de măsline şi continuaţi să ingredientele până la omogenizare.

Faceţi un duş cald înainte pentru a deschide porii. Aplicaţi amestecul pe zona dorită şi, cu mişcări fine, începeţi să masaţi. Este de preferat să faceţi acest masaj în baie, imediat după duş. Masaţi câteva minute fiecare zonă şi lăsaţi scubul să acţioneze cîteva minte.

Îndepărtaţi scrubul doar cu apă călduţă şi usucaţi zona prin tamponare cu un prosop moale.

Aceasta este rețeta mea favorită de scrub anticelulitic şi mă bucur să o împărtăşesc cu voi.

Bineînțeles, dacă preferaţi să o cumpăraţi din comerț, iată o crema anticelulitică cu cafeină  care poate ajuta să scăpaţi de celulită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *